Leibeuken kopen

Misschien wilt u Leibeuken kopen, dan vindt u op deze pagina de benodigde informatie omtrent de verzorging, standplaats en oorsprong.  

Een leiboom is een boom waarvan de takken in een bepaalde richting geleid kunnen worden. De leibeuk van de bladhoudende beuk of Fagus Sylvatica, is zowel in de zomer als in de winter dicht begroeid waardoor deze uitermate geschikt is als afscherming. Ook wordt de leibeuk in tuinontwerpen gebruikt om strakke lijnen te accentueren. In tegenstelling tot de meeste goenblijvende leibomen is de leibeuk wel winterhard. De takken van de leivormige Fagus sylvatica worden op een rek gebonden waardoor de beuk zijn bekende leivorm krijgt.

Een Leibeuk heeft een gladde stam welke snel beschadigd door de zon. Het blad voelt leerachtig aan en heeft een gegolfde rand. Dit blad van circa 10 cm groot is donkergroen en kleurt in de herfst geel, oranje en later bruin, waarna het dorre blad de gehele winter blijft hangen als bescherming tegen de felle zon. Ook groeien er in het najaar beukennootjes aan de Leibeuk. In mei krijgt de beuk onopvallende kleine bloemen in de vorm van katjes.

De leivormige Fagus Sylvatica staat graag op een humusrijke, goed doorlatende en niet te natte bodem. Deze boom houdt niet van een wisselende grondwaterstand. De Leibeuk geeft veel wortels aan de oppervlakte waardoor onderbeplanting weinig kans krijgt.

Een Leibeuk bestellen of in onze kwekerij bekijken in Wintelre

Wilt u leibeuken kopen? Wij kunnen zowel groene als rode leibeuken leveren in de diktematen van 10-12, 12-14, 14-16, 16-18, 18-20, 20-25 en 25-30. Onze standaard schermmaat is 150 cm breed bij 120 cm hoog of 180 cm bij 120 cm.  Afwijkende maten zijn ook mogelijk. De hoogte van de onderkant van het scherm is meestal tussen 1,75 meter en 2,25 meter, afhankelijk van uw voorkeur.  Wij kunnen ook zogenaamde lage leibeuken leveren met het scherm op een lage hoogte. Informeer vrijblijvend naar onze prijzen en mogelijkheden.

Wij leveren ook Carpinus betulus leivorm.  Deze groeit harder en komt in voorjaar eerder in blad maar verliest in winter meer blad dan de Fagus sylvatica leivorm.

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Leibeuk telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Leibeuk koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Varenbeuken kopen | Zwarte Treurbeuken kopen | Groene Treurbeuken kopen