Groene Zuilbeuken kopen

Misschien wilt u Groene Zuilbeuken kopen, dan vindt u op deze pagina de benodigde informatie omtrent de verzorging, standplaats en oorsprong.  Wij hebben verschillende soorten van de Groene Zuilbeuk in ons assortiment. Op deze pagina lees u welke.

Fagus Sylvatica Dawyck

De Fagus Sylvatica Dawyck, is een zuilvormige hoogstamboom met een recht opgaande vertakking die laag bij de stam begint. Deze beuk kan een hoogte bereiken van maximaal 25 meter met een doorsnede van drie meter. Deze beuk is een langzame groeier en heeft daardoor weinig snoei nodig om in model te blijven. De ovale tot eivormige bladeren zijn glimmend donkergroen en worden 4 tot 10 centimeter groot. Pas op latere leeftijd krijgt de boom vruchtjes in de vorm van beukennootjes. Wanneer de Dawyck in bloei staat, heeft deze onopvallende kleine bloemen. De stam is bekleed met een gladde, grijze schors.

De Dawyck past in vrijwel iedere tuin, hij komt het beste tot zijn recht als solitair of bijvoorbeeld als laantje naast een oprit. Deze beuk groeit op alle soorten grond, mits deze niet te nat is. De voorkeur gaat uit naar een humusrijke en goed doorlatende bodem. De Dawyck is matig windbestendig maar kan de kou goed verdragen. De Groene Zuilbeuk is in 1863 ontdekt in Schotland, in de bossen van landgoed Dawyck. Naar deze plek is de boom dan ook vernoemd. Hij werd echter pas in 1913 voor het eerst in de handel gebracht door A. Hesse uit Weener, Duitsland.

Fagus sylvatica Dawyck Gold

De Fagus sylvatica Dawyck Gold is een smal groeiende, zuilvormige boom met recht opgaande takken. Deze beuk kan een hoogte van 25 meter bereiken met een doorsnede van ca. 3 meter. De ovale bladeren van 4 tot 9 cm groot zijn goudgeel wanneer ze uitschieten en verkleuren in de zomer naar lichtgroen. In de herfst kleurt het blad weer goudgeel waarna het verdorde blad de gehele winter blijft hangen. Gedurende de herfst draagt deze beuk kleine beukennootjes in een borstelvorming napje. In mei bloeit deze beuk op onopvallende wijze.

Deze zuilbeuk is geschikt als solitair en geeft de voorkeur aan een goed doorlatende en humusrijke grond. De Dawyck Gold is ontstaan uit een kruising tussen de Fagus Sylvatica Dawyck en de Fagus Sylvatica Zlatia.

Fagus sylvatica Anniek

De Fagus sylvatica Anniek is een compacte en smal groeiende zuilbeuk met glanzend, donkergroen blad van 4 tot 10 cm groot. In de herfst verkleuren deze naar geelbruin waarna ze tijdens de winter bruin aan de boom hangen. Hierdoor behoudt de boom het gehele jaar zijn zuilvorm. De Fagus sylvatica Anniek is smaller dan de Dawyck. De hoofdtakken groeien recht omhoog en de vertakkingen beginnen laag bij de stam.

De Anniek staat het liefst op een niet te natte, goed doorlatende en humusrijke bodem. Ook staat deze het liefst op een plek uit de wind, daar deze boom matig windbestendig is. Deze beuk kan zowel een plek in de zon als halfschaduw goed verdragen. Deze zuilbeuk werd als zaailing van de Fagus Sylvatica, de groene beuk, geselecteerd.

Een groene beuk bestellen of in onze kwekerij bekijken in Wintelre

Wilt u deze of andere beuken kopen? Dan helpen wij u graag verder. In onze kwekerij vindt u een groot aanbod aan diverse beuken. Bestel uw Groene Zuilbeuk telefonisch of per mail of maak telefonisch een afspraak om onze kwekerij te bekijken. Zo kunt u inspiratie opdoen en kunt u met eigen ogen zien welke beuk het beste bij u past. Wanneer u bij ons een Groene Zuilbeuk koopt, kunt u er van uitgaan dat wij u voorzien van het juiste advies om uw beuk te planten en hoe u deze het beste kunt onderhouden. U kunt ons bereiken door te bellen naar 06 - 81 92 73 34 of te mailen naar info@beukenkwekerij.nl.

Bekijk ook

Varenbeuken kopen | Zwarte Treurbeuken kopen | Groene Treurbeuken kopen